• LITERARNI NATEČAJ ZA ANGELSKO ZGODBO 2021

ANGELSKA HČI zgodba št. 106

Updated: Sep 10

Moja hči je na tem svetu petnajst let, čeprav bi po njenih predvidevanjih večkrat lahko rekla, da je krepko polnoletna. Že iz zibke je pogledovala vedoželjno z njenimi sinje modrimi očmi. Za vsako stvar, ki obstaja, je želela od mene pojasnilo in bila sem nemalokrat presenečena, ko je vse informacije mojstrsko povezala med seboj in mi razlagala svojo filozofijo sveta. Z intuicijo začuti druge ljudi, predvsem pa zna razumet psihološke momente človeka in drugim pomagat v kočljivih situacijah, ne glede na to, da je po definiciji še otrok. Včasih ne vem, kam naj skrijem svoje misli, saj kot z rentgenom prepozna moje razmišljanje. Bi si vendarle želela, da določene misli ohranim zase in jih ne delim v prvi vrsti s svojim otrokom. Morda bi bilo njeno predvidevanje stvari lahko koristnejše v drugačnih okoliščinah.

S kolegoma smo se menili, da gremo do slovenske obale na tekaško prireditev in res smo krenili zgodaj zjutraj, ko je hči še spala. Peter, kolega, ki me je zadnjih dvajset let kot sotekač prevažal na tekaške prireditve in na planinske ture vodil kot izkušen gorski vodnik, je prišel pome s svojim karavanom, potem pa sva pobrala še Mladena, ki se je v mladih letih kot tekač udeležil olimpijskih iger.

Veseli, da smo spet skupaj, smo prepevali v avtu in obujali spomine. Pot do Portoroža je hitro minila in naše tekanje se je začelo. Kot navdušeni maratonci smo kot za šalo pretekli razdaljo tekaške prireditve po slovenski obali. Nekaj malega smo še prigriznili, potem pa jo mahnili proti domu nazaj.

Vožnjo z avtom nazaj sem doživljala drugače. Ni bilo več tistega optimizma, kot zjutraj, pa tudi večinoma med seboj nismo govorili. Mladen je kot naravovarstvenik opazoval notranjske ptice, jaz sem razmišljala, kaj moram doma še postorit, Peter pa je itak moral spremljati promet.

Med vožnjo sem ga nekajkrat pogledala. Čudno se mi je zdelo, zakaj se z desnim ušesom nagiba k svoji rami in nekaj mrmra. Mislila sem, da ima težke misli zaradi domačih prepirov. Nisem se želela preveč ukvarjati z razlogi za to, čeprav takih gest pri njem nikoli prej nisem opazila. »Cin cin cincindrin«. Zazvonil je moj telefon. Peter se je zdrznil, kot bi se predramil in povedal imperativno, da bo zapeljal na počivališče.

Klicala me je hči, ki jo je zanimalo, ali sem v redu, Peter pa je na kavi takoj po najinem pogovoru povedal, da je za volanom očitno zaspal.

Draga moja hči, pa saj ti si angel varuh moj!


Morgan Williams za

LITERARNI NATEČAJ ZA ANGELSKO ZGODBO 202164 views2 comments

Recent Posts

See All