• LITERARNI NATEČAJ ZA ANGELSKO ZGODBO 2021

OČE IN ANGEL - zgodba št. 47

Updated: Feb 9

Pri svojih 19 letih sem se vpisal na fakulteto v Ljubljani. Nad študijem sem bil zelo razočaran in začel sem razmišljati o opuščanju študija in zaposlitvi pri stričevem podjetju, ki se je ukvarjalo z uvažanjem in prevozi avtomobilov. V drugem letniku je moje malodušje doseglo vrh in odločil sem se opustiti študij. Odločil sem se, da ne želim biti učenjak. Dve leti sem delal pri očetu v skladišču, tam spoznal Majo in se poročil. Oče me je spodbudil, naj se vrnem na fakulteto in zaključim študij, vendar sem se upiral, dokler me končno niso prepričali, naj se vpišem in poskusim kakšno drugo smer študija.

Bil je šele drugi teden pouka na fakulteti, ko je oče doživel močan srčni napad in umrl med pregledom blaga v skladišču. Očetova smrt me je zelo prizadela in zaznamovala. V mojem življenju je nastala neka praznina, ki je zaznamovala moje življenje.

Nikoli zares nisem dojel, koliko so mi očetova navodila in nasveti pomenili. Mračno dejstvo smrti očeta je v moj um pripeljalo tudi razmišljanje, da je življenje kratko in nepredvidljivo. Najraje sem se kar sam podal na kakšen lep dolg pohod, ki mi je vedno pomagal razčistiti misli. Nekega dne sem se sprehajal po parku, ko sem opazil, da me nek moški opazuje iz sence velikega hrasta. Bil je visok, postaven moški z dolgimi svetlimi lasmi. Kasneje, ko sem prišel v park sredi mesta pri sodišču, sem ga spet zagledal, zdelo se je kot da bi me zasledoval. Zvečer, ko sem odhajal homov iz knjižnjice sem ga spet videl. Ko sem se mu želel približati, da bi ga vprašal, kaj želi od mene je za vogalom preprosto izginil. Tisto noč me je ponoči prebudila močna svetloba, ki je sijala ob vznožju moje postelje. Maja je trdno spala in nekako sem vedel, da je ne bom mogel prebuditi. Zazrl sem se v svetlobo, ki je bila zelo močna. Potem sem videl, da se v svetlobi začenja oblikovati človeška podoba. Predvideval sem, da mora biti angel, ker ga obkroža tako močna in sijajna svetloba.

Postajal je vedno bolj viden in bil sem začuden, ko sem videl očeta, ki je stal ob strani z angelskim bitjem. Prav tako sem bil začuden, ko sem videl, da je angel isti človek z dolgimi svetlimi lasmi, ki me je tisti dan obiskal. Oče mi je rekel, naj se ne bojim in da je prosil angele naj me obiščejo, da me spodbudijo, da se vrnem k študiju in naj ne obupam, ker me čaka lepa prihodnost. Rekel je še naj ne skrbim zanj, ker je v nebesih. Nato sta oče in angel preprosto izginila.

Vrnil sem se na fakulteto, dokončal študij in dobil najboljšo službo na svetu v kateri tudi neizmerno uživam.

Ta obisk angela in očeta mi je za vedno spremenil življenje in razmišljanje.


M. H. za

LITERARNI NATEČAJ ZA ANGELSKO ZGODBO 2021

31 views0 comments

Recent Posts

See All