• ALEŠ

ČLOVEK IŠČE SREČO

Updated: Jul 28

Dne 5.10.2020. Nekje med 3.30 in 4 uro zjutraj me zbudi angel in naroči naj napišem spodnje sporočilo za ljudi z naslovom Človek išče srečo.

Glas v glavi mu pravi: "Pojdi človek in poišči srečo, tam za vogalom se skriva." Človek pride do vogala, pogleda za vogal, ne najde nič. 


Glas v glavi mu zopet pravi: "Človek pojdi naprej, za naslednjim vogalom boš našel srečo." Človek pogleda, pot do naslednjega vogala je kar dolga, se obotavlja, vendar gre vseeno poiskati srečo.

Hodi in hodi, pot je dolga in naporna, cilj pa je še zelo daleč. Vendar človek ne obupa ampak nadaljuje s hojo do cilja v upanju, da bo našel srečo. Sreča pa je še vedno tako daleč. Končno prehodi dolgo in težko pot, pride do cilja, pogleda za vogal, za vogalom pa nič.


Nobene sreče, prazen Nič. 

Glas v glavi mu zopet pravi: "Pojdi človek in ne obupaj, pojdi do naslednjega vogala in za vogalom boš našel srečo." Človek omahuje, razmišlja, ne verjame več in začne dvomiti. Pa vendar ga misel o tem, da bo našel srečo, mami in osrečuje. Človek si oprta še večje breme, še bolj se obuje, še bolj se pripravi za pot iskanja sreče. Vzame največji in najboljši nahrbtnik, ki ga je moč kupiti, najboljši par čevljev, kajti pot bo še daljša, še bolj naporna, še bolj stresna. Poslovi se od družine in se odpravi na pot iskanja sreče. Človek pogleda v daljavo, poti pa ni videti konca.  Odpravi se na pot, pot je dolga, vodi čez hribe in puščavo, čez morja in doline, čez mraz in bolečine. Vendar se človek ne vda in v upanju da bo našel srečo vztraja. Po vseh mukah, kilometrih in letih pride na cilj. 

Pride do vogala, pogleda za vogal, za vogalom pa nič. 

Človek ni našel sreče, se usede in obupuje. "Kje si sreča, mar me ne maraš" pravi. "Vso to pot sem prehodil, zapustil vse kar imam rad. Tudi družino sem zapustil samo, da bi te poiskal."


Sreča pa je srečna brez besed in mu ne odgovori.


Sreča samo za vogalom stoji in se mu srečno smeji.


Smeji se človeku in njegovi trmasti vztrajnosti po iskanju sreče.


Samo Sreča ve, da se sreča skriva pred človekom za vogalom njegovega nosu, skriva se za vogalom doma, skriva se za vogalom družine, skriva se za vogalom trenutne sreče in za vogalom vogala sreče. Človek pa tega ne vidi in išče srečo drugje. Pa tako blizu je ta sreča. 
30 views0 comments

Recent Posts

See All