• LITERARNI NATEČAJ ZA ANGELSKO ZGODBO 2021

ANGEL REŠITVE - zgodba št. 18

Updated: Jan 18

Jana se je nekega popoldneva vračala domov iz službe. Vozila je po avtocesti, ko je naenkrat je nekaj močno zabobnelo. Njeno telo je vrglo iz sedeža skozi vetrobransko steklo, udarilo ob obcestni znak, nato pa pristala še na robniku. Zlomila si je obe nogi, medenico, desni kolk in tri vretenca. Naenkrat se je dvignila nad svoje telo in ga opazovala. Vedela, da je umrla. Jana je začutila, kako se oddaljuje od svojega telesa in se premika proti nekakšnemu tunelu. Ničesar ni čutila, vendar je zaslišala kako je zadnjikrat izdihnila, ko je njeno telo udarilo ob asfalt. Ko se je pomikala proti predoru je videla vrata iz katerih je prihajala močna svetloba, slišala pa je tudi zvok zborovske glasbe. Nato je zagledala nekaj tako neverjetno svetlega in prepoznala je istega angela, ki jo je potegnil iz bazena, ko je bila stara osem let.

Pravi, da svojega angela varuha nikoli ni videla s krili ali kaj podobnega. Videla pa je roke, ki so jo po njenem mnenju takrat rešile iz bazena, da ni utonila. Sedaj pa je zopet srečala to angelsko bitje, brez oblike telesa ali oblike obraza, bil je neopisljiv. Na tem svetu ni besede, ki bi opisala njenega angela varuha. Angel je na njo deloval zelo pomirjajoče, začutila je mir, tolažbo in neko svobodo, ves strah jo je zapustil. Angel je pokazal na levo in Jana je pogledala navzdol. Videla je svoje telo. Ležala je na hrbtu, okrog nje pa je bila kri. Na tej točki jo je angel vprašal, ali je pripravljena zapustiti svet. "Ne", je odgovorila. Imela je moža in dva majhna otroka, morala se je vrniti. Angelska svetloba je pokimala z glavo. Naenkrat je vse postalo črno. Toda tema je trajala le kratek čas in ko je pogledala navzgor, je zagledala moža in številno zdravstveno osebje. Njeni prošnji je bilo ugodeno - bila je živa.

Jana je naslednjih 58 dni preživela v bolnišnici. Angelska svetloba jo je obiskala še štirikrat, medtem, ko se je njeno razbito telo krpalo nazaj. Priznala, da so bile stvari nekaj časa videti precej mračno, toda njen angel varuh ji je rekel, naj ne skrbi. Pet mesecev je preživela na invalidskem vozičku, zdravniki pa so ji rekli, da ne bo nikoli več hodila.

"Zdaj pa lahko hodim, sicer s palico, vendar mi je vseeno" pravi Jana. "Moje preživetje in okrevanje je bilo čudežno, ampak saj verjamem v čudeže." Zaradi tega čudežnega blagoslova in njenega dramatičnega okrevanja Janin svet danes temelji na njenih življenjskih izkušnjah z briljantnimi angeli.


JANA za

LITERARNI NATEČAJ ZA ANGELSKO ZGODBO 2021


.

38 views0 comments

Recent Posts

See All