• LITERARNI NATEČAJ ZA ANGELSKO ZGODBO 2021

BABIČIN DUH - zgodba št. 33

Updated: Jan 18


Pred kakšnimi tremi meseci mi je svojo zgodbo zaupala oseba, ki ji bom dal ime Klara.

Klara je prišla iz Zagorja študirat v Ljubljano. Kaj kmalu je hitro padla pod vpliv slabe družbe s katero so eksperimentirali takšne in drugačne vrste drog. Klara ima že od mladosti problem s slišanjem glasov in videnjem duhov. Sliši in vidi jih skoraj vedno in povsod. Seveda ji nihče od domačih ni verjel, da sliši glasove in v hiši vidi duha svoje babice. Pošiljali so jo od enega psihiatra k drugemu, predpisali ogromne količine tablet po katerih pa je bila samo "zadeta", nihče pa ji ničesar nikoli ni verjel. Opustila je tablete in se nekako naučila živeti s tem da sliši glasove in vidi duhove, saj so jo čez čas nehali motiti. Nato je po daljšem času uživanja raznih drog pristala na heroinu. Dobra stvar heroina je bila, da takrat ni slišala nobenih glasov, prav tako ni videla nobenih duhov ali česa podobnega. Bila je v čisto v drugem svetu, svetu fantazij in iluzij. Seveda pa je tudi njeno telo postalo vedno bolj fizično odvisno od heroina. Priznala je, da se je tudi nekako smilila sama sebi in tudi iskala izgovore za svoje početje. Krivila je vse ostale, vse v družini, ker ji niso pomagali in ji stali ob strani.

Nekega večera, ko je bila doma pri svojemu dedku se je zopet "zafiksala", vendar si je tokrat pripravila preveliko dozo heroina. Zapustila je svoje telo in gledala dedka, ki jo je našel na tleh in jo poskušal zbuditi. Tudi sama je želela nazaj, saj je videla kakšno napako je naredila. Dedek je poklical je reševalce in rešili so jo zadnjo minuto. Ko je prišel dedek na obisk v bolnišnico ga je vprašala kako jo je lahko našel na tleh, ko pa ga je pred tem preverila in je trdno spal. Rekel je, da ga je prišla babica zbuditi. Tako močno je zatresla njegovo telo, da se je zbudil in jo videl kot duha, ki mu nekaj govori. Nato je duh babice z roko pokazal v smer kuhinje. Vstal je in stekel v kuhinjo kjer jo je našel na tleh. Dedek se je zjokal v njenem naročju in jo prosil odpuščanja, ker ji ni verjel, da vidi duhove in jo je večkrat zmerjal z zmešanko, narkomanko in še s kakšno hujšo besedo. Sedaj, ko je babico videl na svoje oči in ni mogel verjeti na kakšen način ga je zbudila, je začel verjeti, da poleg tega sveta obstaja še kakšen drug svet.

Življenje pri Klari gre naprej, počasi se stvari postavljajo na svoje mesto, vendar so droge in tablete naredile že kar veliko škode njenemu telesu in duhu. Čeprav pravi, da je včasih težko in hudo, se bori naprej in se ne bo predala. Ve pa tudi, da je babica vedno ob njej in jo čuva kot njen angel varuh.

Pa tako lahko bi se življenje obrnilo drugače.


Klara za

LITERARNI NATEČAJ ZA ANGELSKO ZGODBO 202155 views0 comments

Recent Posts

See All