• LITERARNI NATEČAJ ZA ANGELSKO ZGODBO 2021

BELI OBLAK - zgodba št. 7

Updated: Jan 18

Laura mi je zaupala zgodbo, ki pripoveduje o angelskem čudežu, ki je sina rešil pred smrtjo ali strašnimi poškodbami, ko je bil star dve leti.  Leta 1998 so Laura, njen mož Patrik in njen sin Jon živeli v hiši Ljubljani.  Bila je sobota in družina je uživala v preživljanju skupnih trenutkov. Patrik je bil voznik tovornjaka in je bil redko doma. Z Jonom sta z igro nadoknadila izgubljeni čas. ˝Patrik je na hrbtu nosil Jona v naši zgornji spalnici,˝ je dejala Laura. ˝Bil je zelo topel dan, veliko okno ob postelji pa smo imeli na stežaj odprto. Jon je vstal na postelji, da se je lažje povzpel na očetov hrbet, ko je Patrik pokleknil.˝ Ko se je Jon povzpel na njegov hrbet je Patrik vstal s hrbtom obrnjen proti oknu in dvignil nogo, da je lahko stopil čez kot postelje. Patrik je v nekem momentu izgubil ravnotežje, Jon pa oprijem okrog očetovega vratu in v trenutku je padel skozi okno. 

Patrik  je lahko samo z grozo opazoval, kako je Jon je padel skozi okno. Laura se je ličila v kopalnici, ko je Jon padel skozi okno. Patrik je priletel po stopnicah in rekel, da je Jon padel skozi okno. ˝Bila sem v šoku in sprva nisem točno vedela ali se šali ali ne, ker je njegov glas zvenel tako tiho in mirno. Nato sem slišala Jona, ki je zunaj jokal. Takoj sem poklicala reševalce in reševalci so prišli v nekaj minutah.˝ Laura je ležala poleg Jona na zemlji zraven cvetličnega korita. ˝Vedela sem, da moram ostati mirna, da bo on miren in se ne bo premaknil,˝ je dejala. Kot so takrat izvedeli bi Jon lahko imel več zlomljenih kosti in notranje poškodbe.  Po šestih urah preiskav in več rentgenskih slikanj sta Laura in Patrik dobila presenetljivo dobro novico, da razen nekaterih bolečih mišic in nekaj površinskih modric Jon ni bil poškodovan. Kasneje tistega večera, potem, ko so se stvari uredile in je Jon odšel spat, je Patrik Lauri povedal točno tisto, čemur je bil priča, ko je njun sin padel. Videl je, da Jon pada z glavo naprej, kar je pomenilo, da se bo z glavo zabil na asfaltno parkirišče spodaj.

Čeprav bi padec na tako trdo podlago lahko privedel do smrti njegovega sina, je Patrik ostal brez besed, očaran nad Jonovim celotnim telesom, zajetim v oblak.  Ko je Patrik s strahom opazoval kaj se dogaja, je zagledal svojega nasmejanega sina, ki se je počasi spuščal navzdol. Vse skupaj se je odvijalo čudno počasi. Ko se je nagnil naprej, ni bilo videti ničesar pod njim ne parkirišča, nobene stanovanjske hiše, ne avtomobilov na parkirišču, ne cvetličnega korita samo bel oblak. Ko je Patrick tekel po stopnicah, je videl, da je oblak, ki je nosil Jona čudežno obrnil tako, da je bila glava zgoraj in ga oddaljil od asfaltnega parkirišča.  Jon je pristal v gredici mehke zemlje in lubja, ki je ublažila njegov padec in mu rešila življenje.  Laura je dejala, da ji Patrik ni želel povedati o angelskem oblaku, ki je zajel njunega sina in ga varno odnesel do mehke zemlje in gredice. ˝Patrik nikakor ni bil nikoli religiozen ali duhoven človek˝ je dejala Laura. Verjel je, da verjame v življenje po smrti in v prejemanje božanske pomoči angelov, ko se za to pojavi potreba. Bil je preprosto očaran nad tem, kar je videl, zato mi je povedal za nesrečo s tako tihim in mirnim glasom. Ni mogel verjeti, da je bil dejansko priča čudežu in močnemu dokazu, da angeli obstajajo in da lahko posredujejo, ko jih resnično potrebujemo.


LAURA za

LITERARNI NATEČAJ ZA ANGELSKO ZGODBO 2021



31 views0 comments

Recent Posts

See All